Warning: Undefined array key 1 in /customers/a/7/3/fonteine.be/httpd.www/index.php on line 14 KSHR De Fonteine - Gent
KONINKLIJKE SOEVEREINE
HOOFDKAMER VAN RETORICA
DE FONTEINE
GENT

Jaarboek

Als aloude rederijkerskamer wil De Fonteine de belangstelling voor het historische en letterkundige onderzoek van de oudere en nieuwere rederijkersliteratuur en -cultuur concentreren en stimuleren. Zij doet dit onder meer door de uitgave van een wetenschappelijk tijdschrift, het Jaarboek van De Fonteine. Het eerste nummer van het Jaarboek verscheen in 1943; sindsdien zijn meer dan veertig delen verschenen. Voor een compleet inhoudsoverzicht, klik hier.

Door de medewerking van tal van Zuid- en Noord-Nederlandse specialisten is dit Jaarboek toonaangevend voor de studie van de rederijkerij. Het is het enige wetenschappelijke orgaan dat geheel aan dit typische aspect van de Nederlandse cultuur is gewijd. De redactie van het Jaarboek van De Fonteine bestaat uit Dirk Coigneau, Werner Waterschoot (beiden verbonden aan de vakgroep Nederlandse Letterkunde van de Universiteit Gent) en Anne-Laure van Bruaene (vakgroep Nieuwe Geschiedenis van de Universiteit Gent). Het wordt uitgeven met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Het Jaarboek van de Fonteine wordt gratis toegestuurd aan de leden van De Fonteine. Voor bibliotheken en wetenschappelijke instellingen in binnen- en buitenland gelden de volgende tarieven: 32,00 euro (binnenland) en 38,00 euro (buitenland). Voor een lijst met nog beschikbare vroegere jaargangen van het Jaarboek, klik hier.
 
- 0486/097 073 - Arthur Latourstraat 26, 9050 Ledeberg
webdesign en functionaliteit © 2006—2018 Sander Van de Moortel