Warning: Undefined array key 1 in /customers/a/7/3/fonteine.be/httpd.www/index.php on line 14 KSHR De Fonteine - Gent
KONINKLIJKE SOEVEREINE
HOOFDKAMER VAN RETORICA
DE FONTEINE
GENT

Berg & Co

In het voorjaar van 2007 verhuisde De Fonteine van de Begijnhofdries naar Berg & Co, het voormalige stadsarchief in de Abrahamstraat. De naam 'Berg & Co' verwijst naar de vroegere Berg van Barmhartigheid (een lommerd waar men vanaf 1621 spullen in pand kon geven tegen een lage interest), naar de zeventiende-eeuwse architect Wensel Cobergher en naar de mix van verschillende culturele organisaties die in het gerenomeerde historische gebouw hun intrek hebben genomen.

Momenteel telt Berg & Co acht bewoners. Naast De Koninklijke Souvereine Hoofdkamer van Retorica De Fonteine zijn dat:

1. Theater Taptoe is gespecialiseerd in de mengvorm van acteurs- en figurentheater (poppen, schaduwen, objecten e.a.). In juli 2006 ruilde dit professionele gezelschap de gebouwen van Het Volk in de Forelstraat in voor de Abrahamstraat. (www.theatertaptoe.be). 

2. Lukas Art in Flanders slaat in opdracht van musea en erfgoedorganisaties foto's van het Vlaams kunstpatrimonium op in een beeldbank (www.lukasweb.be) en maakt ze beschikbaar voor een breed publiek.

3. De Vlaamse Kunstcollectie is het structurele samenwerkingsverband tussen het Groeninge-museum in Brugge, het Museum voor Schone Kunsten in Gent en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. De samenwerking geldt voor alle vlakken van de museumwerking: collectieregistratie en -ontsluiting, tentoonstellingen, wetenschappelijk onderzoek, behoud en beheer etc. (www.vlaamsekunstcollectie.be)

4. Gent Jazz is de organisator van het jaarlijkse jazzfestival in de Bijloke (www.gentjazz.com).

5. Danspunt, de landelijke organisatie voor amateurdans in Vlaanderen, wil de artistieke kwaliteit van amateurdans in Vlaanderen bevorderen en heeft oog voor het maatschappelijke belang ervan. Danspunt streeft naar vernieuwing, verdieping en het creƫren van meerwaarde door de amateurdanssector te stimuleren, te informeren, te ondersteunen en te begeleiden (www.danspunt.be).

6. Nakhla werd in 1991 opgericht door jonge Maghrebijnse en Vlaamse vrouwen. Het organiseert uiteenlopende activiteiten, zoals educatieve bijeenkomsten voor Maghrebijnse vrouwen, grootschalige culturele evenementen, inleefreizen naar Marokko, workshops dans, muziek, wereldkeuken etc.

7. Het Forum voor Amateurkunsten (www.amateurkunsten.be) richt zich tot alle erkende landelijke amateurkunstenorganisaties, stimuleert het overleg tussen de negen organisaties en dat met aanverwante sectoren, coƶrdineert samenwerking en zet acties op het getouw die de uitstraling van de sector bevorderen.


 
- 0486/097 073 - Arthur Latourstraat 26, 9050 Ledeberg
webdesign en functionaliteit © 2006—2018 Sander Van de Moortel